Huis kopen Huis verkopen Huis verbouwen Huis inrichten

Huis inrichten

Informatie over het inrichten van een kamer, flat, appartement of compleet woonhuis

Hoe richt ik het beste een huis of een kamer in?

Plekske.nl homepage > Huis inrichten

Een woning inrichten, waar moet je beginnen? Een huis kun je op 1001 verschillende manieren inrichten. Afhankelijk van het soort huis, een woonboerderij, appartement, stacaravan of luxe flat wordt je al enigszins gestuurd in de mogelijkheden. Daarnaast heeft de bouwstijl en de tijdsperiode waarin het huis is gebouwd een grote invloed. Je wilt geen strakke moderne inrichting in een romantisch arbeidershuisje op het platteland. Je huis inrichten wordt gemakkelijker met de informatie die je op internet kunt vinden. Zoek interieur informatie, meubels en accessoires op stijl, woonruimte of meubeltype.

Woonkamer Slaapkamer Babykamer Studeerkamer Computerkamer Serre Douche Berging Zolder
Badkamer Keuken Kinderkamer Hal / Entree Tuinkamer Kelder Enree Bijkeuken Garage
                 

 

Woonwinkels

Interieurstijlen

Bij Heine wonen van verschillende interieurstijlen meubels en accessoires online kopen.

 • Barok
 • Modern
 • Klassiek
 • Romantisch
  • je huis romantisch inrichten wordt met name gedaan in de slaapkamer, maar ook een woonkamer of keuken kun je romantische tintjes meegeven met de juiste accessoires
 • Platteland

Online designsoftware / kamers inrichten op internet

Je kunt online via internet met 2D en 3D woonprogramma's zelf je huis inrichten om te kijken hoe het er uit komt te zien. Leuke design software via het internet. Een compleet huis of kamer inrichten op het internet zoals je keuken of badkamer kan bij diverse woonsites, zoals online een kamer inrichten bij Ikea met de homeplanner. Daarnaast zijn er ook diverse 3D woonprogramma's waarbij je diverse ontwerpen kunt maken.

Inrichten van ruimtes en kamers

Met de leukste woonaccessoires kun je ruimtes een compleet andere sfeer geven. Met de juiste andere accessoires kun je met behulp van de bestaande meubels en zonder grote verbouwingen plaats te laten vinden mooie resultaten bereiken.

Er zijn verschillende woonwinkels met allerlei leuke accessoires die je in allerlei woonstijlen kunt gebruiken.

Zonwering

Wil je de felle zon in de zomer buiten houden voor een lekkere kamertemperatuur, bedenk dan welke soort zonwering je zou willen gebruiken. Er zijn externe zoneweringen zoals luifels en zonneschermen met knikarmen die je tegen de gevel kunt bevestigen, maar ook binnen in huis zijn er volop mogelijkheden om de zon te weren. Zoek bij de online shops naar de ideale oplossing die bij je interieur past. Van mooie klassieke gordijnen tot houten jaloezien of vouwgordijnen met baleinen.

Decoratietips - spelen met kleuren

Met verschillende soorten patronen en kleuren van muren kun je leuke effecten bereiken. Laat een kamer optisch kleiner, groter, smaller, langer of breder lijken door het juiste gebruik van patronen of door de juiste muren een donkere of juist lichte kleur te geven.

Bredere kamer
Maak het plafond en de vloer donkerder dan de muren. Hierdoor lijkt de kamer breder. Door het donkere plafond lijkt tevens de kamer ook wat lager.

Dynamische kamer
Schilder enkele muren in een donkere of felle tint, waardoor de ruimte meer dynameik krijgt dan wanneer alles in 1 en dezelfde kleur is geschilderd.

Minder diepe kamer
Wanneer je de achterwand van een kamer donkerder maakt dan de andere muren, lijkt het alsof deze naar je toe komt. HIerdoor lijkt de kamer minder diep te zijn dan wanneer deze in werkelijkheid is. Dit is ideaal om toe te passen bij lange smalle kamers.

Decoratietips - spelen met patronen

Verticale strepen vloer

Met verticale strepen op de vloer krijgt de ruimte een langer effect. Hoe breder de trepen, hoe langer de kamer en hoe intenser de kleuren.

Horizontale strepen vloer

Met horizontale strepen op de vloer wordt een kamer optisch breder en lijkt hij korter te zijn

Verticale strepen muur

Met verticale strepen op de muur lijkt deze muur langer. Dat maakt de ruimte hoger. Hoe breder je de strepen maakt, des te groter het gewenste effect

Horizontale strepen muur

Met horizontale strepen op de muur, lijkt deze breder. HIerdoor lijkt een kamer minder hoog. Wanneer de achterwand van een kamer beschilderd is, lijkt het ook alsof de ruimte korter is.

Kleine patronen muur

Met kleine patronen op de muur, maar je de ruimte groter en breder, met name wanneer er lichte kleuren gebruikt zijn

Grote patronen muur

Met grote patronen op de muur lijkt een ruimte kleiner en korter, omdat deze de aandacht naar zich toetrekken.

 

Badkamer

Balkon

Bijkeuken

Garage

 • Opbergspecialist
  • Gereedschap
   Tuingereedschap
   Groenten & fruit
   Haardhout
   Fietsen
   Tuinmeubelen
   Kratten
   Laarzen
   Opbergrekken
   Banden

Hal

Keuken

Slaapkamer

Toilet

Tuin

 • Opbergspecialist
  • Tuingereedschap
   Tuinmeubelen
   Fietsen
   Vorstbescherming
   Laarzen

Wasruimte

Woonkamer