Huis kopen Huis verkopen Huis verbouwen Huis inrichten

Huis kopen

Informatie over het kopen van een woonhuis, appartement of flat

Plekske.nl homepage > Huis kopen

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een huis? Ineens duiken er allerlei termen op waar je nog nooit van gehoord hebt en waar je honderden variaties van lijkt te hebben. Makelaars, banken, woonverenigingen en verzekeraars, allemaal met hun eigen belangen.

Huizensites

Makelaars

Banken

Verzekeraars

Kadaster

Woonverenigingen

Wordt lid van de Vereniging Eigen Huis en profiteer van kortingen op verzekeringen, aannemers en lees allerlei tips en valkuilen voor mensen die een huis willen gaan kopen of net een nieuwbouwwoning gekocht hebben.

Hypotheken

Een hypotheek afsluiten klinkt lastig en moeilijk. Er zijn veel aanbieders en allerlei informatie, maar in beginsel is de basis vrij simpel. Je sluit een lening af en die moet je aflossen. En geld lenen kost altijd geld, dus hoe lager de lening en hoe korter de looptijd, des te voordeliger. Vraag online voldoende informatie op, praat met tussenpersonen en laat je goed voorlichten over alle verschillende mogelijkheden in combinatie met je eigen persoonlijke situatie.

Via internet kun je in ieder geval eenvoudig, snel en bij veel partijen online hypotheekoffertes opvragen om je uitgebreid te orienteren.

 

Gas, water stroom en licht

Energie leveranciers zijn er niet al te veel, daarom is het verstandig om de juiste te kiezen. Dat kan je veel geld besparen. Profiteer van de acties en online aanbiedingen van de energieleveranciers. Je kunt online ook berekenen hoeveel geld je kunt besparen met de online bespaarmodules van de verschillende energieleveranciers.

Stroom gezamenlijk inkopen

Er zijn partijen die voor tientallen, honderden en soms wel duizenden mensen tegelijk stroom inkopen bij een leverancier. Daardoor kunnen ze vaak gunstige voorwaarden afdwingen omdat je als grote partij sterker staat en meer zogenaamde 'buyer power' (koperskracht) hebt ten opzichte van de grote energiereuzen.

Kijk bij de online partijen of er momenteel een veiling loopt en sluit je aan bij een gezamenlijke inkoop van energie. Overstappen van energieleverancier levert geen enkel probleem op in Nederland, dus het kan de moeite waard zijn om eens uit te proberen.

Aanbieders vergelijken

Wil je alle aanbieders overzichtelijk vergelijken, gebruik dan een online prijs- en productvergelijker zoals Easyswitch. Daar kun je ook mobiele telefonie, Digitale televisie en internet met elkaar vergelijken, ook zaken die je moet regelen wanneer je een nieuw huis gekocht hebt.